Hamsterim : )

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Geri git   Hamsterim : ) > Genel Bakım ve Temizlik

Seçenekler Stil
Alt 05-16-2009, 06:07 PM
Member

Standart Bir hamster'a neler öğretilebilir?

Sorum acil değil ama merak ediyorum... Bir hamster neler öğrenebilir? Sonuçta gerçekten akıllı hayvanlar... Örneğin benimki kendi kendine küçük abdestini kafesin sadece biryerine yapıp sonra talaşla üstünü örtmesini öğrendi, bazı hamster'ı olan arkadaşlarıma bunu söyleyince şaşırdılar, bazılarınınki işediği yerin üstüne bile yatıyormuş Bunun dışında benim kızım Kafesin içindeki çarkını kullanmıyor ama top'un içinde evi geziyo, hem de baya bilinçli olarak neresi kapı neresi geçiş yeri görüyo, langur lungur basıyo gazı gidiyo... Kafesinin dışında verdiğim yemi kesinlikle yemiyor, mesela çıkardım elime aldım, çubuk kraker veriyorum, al eline ye dimi, hobaaa hepsini yanağa sıkıştırıyo, ne versem tıkıyo, şöyle elimde yemek yesin yok... üstüme koyuyorum azcık dursun uyusun o da yok, hiperaktif bir kişiliği var... Mesela üzerimde uyumaya nasıl alıştıra

Konu İsmail tarafından (05-16-2009 Saat 06:14 PM ) değiştirilmiştir.
Alt 05-17-2009, 08:48 PM
hamsteradmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hamsteradmin hamsteradmin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

Hamsterlara neler öğretebilecekleriniz sizin sevginizle ve azminizle alakalı. Şunu şunu yapabilirler diyemem, çok vahşi ve büyük yaşta alınmış bir hamsterın elde yatarak brokolisini yiyen hale dönüştüğünü biliyorum Bu sevginin gücüyle ilgili bir şey. Ne kadar çok zaman geçirirseniz, ne kadar benimserseniz, yiyecek vererek cesaretlendirir, tiksinmez korkmazsanız, onlar da o kadar insana yakın ve akıllı oluyorlar. Birkaç gece kafesini açık bırakıp üstünüzde okşayarak tutmayı deneyebilirsiniz, bir yandan da yiyecek verilebilir. Yiyeceğini yiyip merakı ve korkusu gittikten sonra yanınızda uyuyakalabilir. Tabi tuvaleti için de bir şeyler düşünmek lazım. Böyle bir durumda alıştırmak için belki birkaç gün odada serbest kalması gerekebilir o yüzden kaçabileceği, kaybolacağı yerler için önlem alın.

Sevgiler
Alt 05-18-2009, 12:33 AM
Member

Anladım, belki diğer kullanıcılar da kendi hamsterlarının neler yaptığını neler öğrendiğini anlatırsa faydalı ve ilginç olabilir bu konu diye düşündüm, umarım yazan olur
Alt 05-23-2009, 04:14 PM
cıtır&kıtır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Smile herşey öğretilir istenilirse..

çok akıllı hayvanlar dediğiniz gibi..istenilen herşey öğretilebilir ben buna inanıyorum..bi öpücük sesiyle onları yuvalarından çıkarta biliyorum..nasıl yapmaya başladım ek gıdalar verirken örneğin kıvırcık tellerin içinden uzatıyorum ve arka arkaya yemi bulana kadar öpücük sesi çıkartıyorum bu ses dışarda bir kuşa yem verirken çıkartılan sesede benziyor.. ilk başta sesden dolayı olmasada kıvırcığın kokusundan dolayı hareketlenmeye ve kıvırcığı bulmaya çalısıyor..sonralarında yiyecek kokusu olsun veya olmasın o sesi çıkarttığınızda yuvasından çıkarak burnunu havaya kaldırıp koklamaya başlıyor..ama bu davranışın devam etmesini istiyorsanız onu yuvadan çıkarrtıktan sonra boş çevirmemeniz gerekiyor..şuan okul olduğundan çok ilgilenemiyorum çocuklarım ile ama 3 yetişkin hamstrmada bunu öğrettim ve çok kolay öğreniyorlar..
Alt 05-23-2009, 04:59 PM
hamsteradmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hamsteradmin hamsteradmin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

Evet yiyecekle koşullanabiliyor bütün hayvanlar. Normalde de iki ayağın üstünde tele yaklaştıkları zaman mutlaka onlarla birkaç kelime konuşmak lazım, vakit varsa ele almak lazım, bu şekilde dışarıya yönelik her ilgileri karşılık buluyor, daha mutlu ve evcil oluyorlar.
Alt 05-23-2009, 08:07 PM
Member

Alıntı:
cıtır&kıtır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok akıllı hayvanlar dediğiniz gibi..istenilen herşey öğretilebilir ben buna inanıyorum..bi öpücük sesiyle onları yuvalarından çıkarta biliyorum..nasıl yapmaya başladım ek gıdalar verirken örneğin kıvırcık tellerin içinden uzatıyorum ve arka arkaya yemi bulana kadar öpücük sesi çıkartıyorum bu ses dışarda bir kuşa yem verirken çıkartılan sesede benziyor.. ilk başta sesden dolayı olmasada kıvırcığın kokusundan dolayı hareketlenmeye ve kıvırcığı bulmaya çalısıyor..sonralarında yiyecek kokusu olsun veya olmasın o sesi çıkarttığınızda yuvasından çıkarak burnunu havaya kaldırıp koklamaya başlıyor..ama bu davranışın devam etmesini istiyorsanız onu yuvadan çıkarrtıktan sonra boş çevirmemeniz gerekiyor..şuan okul olduğundan çok ilgilenemiyorum çocuklarım ile ama 3 yetişkin hamstrmada bunu öğrettim ve çok kolay öğreniyorlar..
Evet ben de her seferinde yemeğini ağzına verirken adını söylüyorum ama senin yaptığın pek tabi daha mantıklı ve işe yarar birşey... deniycem... bi akşam dışarda uyutiim dedim, bi güzel yoriim bunu kafese sokmiim, yok bana mısın demedi, onun gözler kan çanağı benim gözler kan çanağı ikimiz de son bi kez birbirimize baktık, sonra tamam git yatağında yat dedim koydum kafese, bi daha denemeye üşeniyorum, mümkün değil kafesinin dışında bi yerde yatmaz bu hayvan ya
Alt 05-30-2009, 09:26 PM
Member

cok komıksınız yazılarınızı okumaktan zevk alıyorum... onlar gece harekete gecen hayvan oldukları ıcın onlara kafa tutmanız cok ama cok zor...gündüz saati kucagınızda uyursa sız ona dua edın bence ismailinizi çok merak edıorum bı fotosunu gorsek keske...
Alt 06-01-2009, 09:20 PM
Member

Alıntı:
cıtır&kıtır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cok komıksınız yazılarınızı okumaktan zevk alıyorum... onlar gece harekete gecen hayvan oldukları ıcın onlara kafa tutmanız cok ama cok zor...gündüz saati kucagınızda uyursa sız ona dua edın bence ismailinizi çok merak edıorum bı fotosunu gorsek keske...
hemen gösterelim...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alt 06-01-2009, 09:22 PM
Member

2 tane resim daha....

Fareli köyün kavalcısı

Spagetti yerken..
Alt 06-03-2009, 02:15 PM
Member

çok masum ve çok şeker allah uzun ömür versin

Etiketler
bir, hamstera, neler, öğretilebilir

Seçenekler
Stil