mumble
08-02-2009, 07:23 AM
Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur araştırmışsınızdır ama ben bugün nette dolaşırken bir şey buldum. Ev yapımı muhabbet yemi. İçinde hazır aldığımız paketlerdekinin aynıları var ancak bu çok daha ucuza geliyor. Bir siteden alıntı yaparak size bu bilgiyi aktarmak istedim. Ayrıca ben de hazır yemlerde gerçekten artı olarak vitamin olduğuna inanmadığım için hamsterlarım için de benzer şekilde bir içerik hazırlamayı düşünüyorum. Ne de olsa hangi tahılları kullanacaksak paketlerin üzerinde yazıyor. Yapar yapmaz size o konuda da görüş bildireceğim. Muhabbet yeminin malzemeleri şöyle.
1 kg sarı darı : 3,5 lira
1 kg ak darı : 4 lira
750 gr. Aspur ( sade yem- kanarya yemi) : 3,75 lira
250 gr. kırmızı darı ( japon darısı) : 1,5 lira
100 gr. keten tohumu : 1 lira
100 gr. nijer tohumu: 1,5 lira
bu malzemeleri ben yarıya düşürerek kullanmayı düşünüyorum. Ne de olsa bir tane kuş besliyorum sadece. Malzemelerin hazırlanması da çok basit. Sadece önce tek tek eleyip tozlarını alıyorsunuz sonra da hepsini karıştırıyorsunuz. Ayrıca yemler nem almayacak şekilde poşetlenip derin dondurucuda rahatlıkla saklanabiliyormuş. Umarım işinize yarar bu bilgiler.
1 kg sarı darı : 3,5 lira
1 kg ak darı : 4 lira
750 gr. Aspur ( sade yem- kanarya yemi) : 3,75 lira
250 gr. kırmızı darı ( japon darısı) : 1,5 lira
100 gr. keten tohumu : 1 lira
100 gr. nijer tohumu: 1,5 lira
bu malzemeleri ben yarıya düşürerek kullanmayı düşünüyorum. Ne de olsa bir tane kuş besliyorum sadece. Malzemelerin hazırlanması da çok basit. Sadece önce tek tek eleyip tozlarını alıyorsunuz sonra da hepsini karıştırıyorsunuz. Ayrıca yemler nem almayacak şekilde poşetlenip derin dondurucuda rahatlıkla saklanabiliyormuş. Umarım işinize yarar bu bilgiler.